L'Eduardo boletaire
Fèlix Galbete


I dels bolets! Ja adolescents, ens encantava anar-ne a buscar. Però el que més en agradava era anar amb tu, ep! I amb el Tomàs, no seria just oblidarnos-en. Tots tres i en Joan vam fundar els "Boletaires d'Hostafrancs" una d'aquelles matinades de dissabte al teu taller de tapisser on preparàvem la sortida corresponent.
Poca broma, els "Boletaires d'Hostafrancs", teníem escut! —un cistell d'anar a buscar bolets, una llanega, un bastó i un guant blanc-, i himne! "Boletaires, d'Hostafrancs, cap a la muntanya, a buscar rovellons... (poseu-li la música del Cant del Barça, i ja el teniu).
Allò era una autèntica delícia, des de quarts de 6 de la matinada fins que tornàvem per la tarda, era un no parar de riure, i d'aprendre. Les entrades triomfals a Begues amb el treu 4L eren memorables: us imagineu un cotxe amb quatre galifardeus a dins entrant pel carrer principal del poble i quan tu ens deies, -Ara! Obríem les quatre portes i trèiem les cames fent veure que frenàvem!.
O quan obries la porta del conductor, i et queia a terra, o quan ja a la muntanya, buscaves bolets amb un Ilibre a la mà per comprovar si eren bons, o no...