HISTÒRIQUES

DISCURS DEL PRESIDENT DEL BÀSQUET ATENEU MONTSERRAT
EN OCASIÓ DE LA RETIRADA HONORÍFICA DE LA SAMARRETA DE FÈLIX GALBETE
Diumenge 28 d'octubre de 2018, dia de la presentació dels equips del BAM

Recollida per Enric Bertran


Bon dia a tothom!

Us agraeixo la vostra assistència a la presentació dels nostres equips per a la temporada 2018-19.

Agraeixo especialment la presència de Joan Sanromà, conseller d’Esports del districte de Sants-Montjuic, de Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, i de Jordi Cerezuela, directiu de la Federació Catalana de Basquetbol.

El dia de la presentació dels equips es l’única ocasió de la temporada en què coincidim tots els jugadors i jugadores, entrenadors, delegats, directius, i amics i amigues del Bàsquet Ateneu Montserrat; i sempre ha estat un dia de festa i alegria, però avui no estem alegres, ja que ens falta en FÈLIX GALBETE HERNÀNDEZ, que va morir el passat mes de juliol.

Ell havia estat a totes les presentacions des de l’any 1976, que se’n va fer la primera. Seria molt feliç veient tota la gent que ens trobem avui aquí En Fèlix, des que va començar a jugar a la nostra escola de bàsquet, aleshores se li deia Mini Bàsquet, l’any 1965, no va deixar mai la nostra entitat. Va ser-ne jugador, entrenador, delegat, membre de junta; actualment n’era el sotspresident.

Era un home que aglutinava i transmetia tots els valors que el bàsquet ensenya: respecte, lleialtat, empatia, treball en equip, solidaritat, civisme, autocontrol, motivació, responsabilitat, sacrifici, implicació...

En Fèlix va estudiar a l’Escola Joan Pelegrí (va començar al Centre Montserrat-Xavier i va acabar a l’Ateneu). Després també va ser mestre d’aquesta mateixa escola i va acabar a l’Institut Joan Coromines.

Era un gran home, compromès amb el seu país, Catalunya, la seva ciutat, Barcelona, el seu barri, Hostafrancs, i amb el Bàsquet Ateneu Montserrat.

Volem agrair a la seva família, esposa Pili Ramasco, fills Gerard i Aleix, i a la seva germana Maria Antònia, la seva presència en aquest acte i donar-los les gràcies pel suport que van donar al Fèlix en tot el que feia relació amb el bàsquet de l’Ateneu i per la paciència que van tenir pel temps que hi dedicava.

És per això que avui li volem retre homenatge, amb l’exposició i retirada de la samarreta amb el número 9, el que va portar durant tota la seva carrera esportiva, que ara ens portaran dos excompanys i amics d’en Fèlix, la Montse Sales i el Joan Bodi. Diumenge 16 de desembre es penjarà la samarreta al poliesportiu de l’escola Joan Pelegrí - Ateneu Montserrat. Sereu benvinguts els que vulgueu acompanyar-nos-hi.

Espero que el seu record i exemple ens serveixi de referència en totes les facetes de la nostra vida i en especial amb allò que fa referència al bàsquet .


Hem de continuar:

Us presentem avui els nostres 19 equips de competició, 10 de masculins i 9 de femenins, i els components de la nostra Escola de Bàsquet. En conjunt, més de 250 jugadors i jugadores.

Només vull demanar-vos als jugadors i tècnics que us esforceu al màxim en entrenaments i partits, i que el vostre comportament sigui en tot moment el que correspon a uns representants del nostre club, entitat capdavantera del bàsquet català.

A vosaltres, pares i mares, us demano que feu costat als vostres fills i filles, i als nostres equips, i que ens ajudeu a que el nostre club continuï sent exemple de esportivitat i respecte.

També vull agrair als membres de la Junta Directiva la seva entrega i dedicació al club.


I, per acabar, tres notícies:

La Fundació del Bàsquet Català ens ha notificat la concessió del Premi sènior 20 anys, en reconeixement a la seva fidelitat, als jugadors DANIEL ROURA COMA i ALBERT FABRA GIMÉNEZ; l’acte d’entrega serà el proper 30 de novembre.

Dilluns 26 de novembre farem la cloenda del 90è aniversari; l’acte es farà a nostra seu del carrer de la Torre d’en Damians i ja en rebreu informació.

I el diumenge 16 de desembre, també al Ateneu, participarem a la Marató de TV3, amb diferents activitats; una d’elles, com ja he dit, serà la de penjar al poliesportiu la samarreta d’en Fèlix.

Res més. Us desitjo que tingueu una bona temporada. Gràcies i visca el BAM!


Josep Figuera Castells,
president del Bàsquet Ateneu Montserrat