HISTÒRIQUES

XIX DIADA DEL BÀSQUET AL BAM
Recollida per Montse Sales i Enric Bertran


El passat 14 de maig [de 2000] es va celebrar al poliesportiu de l’Espanya Industrial la XIX Diada del Bàsquet, organitzada pel Bàsquet Ateneu Montserrat (BAM). Durant tot el matí es van jugar diversos partits, alguns de competició. L’acte central el protagonitzava el 25è aniversari del bàsquet femení al BAM, amb un partit entre exjugadores, al qual van assistir algunes de les pioneres. Aquestes noies, avui dones casades i mares, van ser tota una revolució en la seva època, quan, pels volts dels anys 70, van decidir formar un equip de bàsquet.
Avui en dia, en canvi, el bàsquet femení és del tot normal. El delegat del cadet femení, Àngel Tejedor, explica que les coses són molt diferents ara que abans. Anys enrere, els nens i les nenes que hi jugaven formaven una pinya, s’ho prenien més seriosament i, a més de l’aspecte esportiu, hi havia l’aspecte social. “Ara arribes a l’entrenament i et trobes les noies per grupets, xerrant de les seves coses, has de fer un crit perquè comencin a entrenar,” diu Tejedor.
El BAM té 71 anys d’existència i compta actualment amb 14 equips, entre masculins i femenins. Tots estan federats i cada jugador paga una quota per jugar-hi. El president del BAM, Josep Maria Codina, comenta que costa molt mantenir el club, les subvencions són escasses i has de sobreviure amb les quotes.

[L’Informatiu, juny 2000, p. 11. Recollida per Montse Sales i Enric Bertran]