HISTÒRIQUES

EL BAM CAMPIÓ DE LA COPA OAR
Recollida i traduida al català per Enric Bertran


La temporada basquetbolista de l’OAR [Organització Atlètica Recreativa] ha finalitzat un cop disputades les finals de copa. Aquesta temporada s’ha donat la característica poc usual i difícil que dos equips d’una mateixa entitat arribessin a disputar les respectives finals de la seva categoria i se’n proclamessin guanyadors. Aquests equips han estat els del BAM (...)
El BAM, de segona divisió, [jugà] la final de copa amb el Santiago Apòstol. Fou un partit disputadíssim i amb la característica que tots dos equips havien posat molta il·lusió en la conquesta d’un trofeu que veien al seu abast. Hi havia molt de públic en la celebració d’aquest partit que va tenir lloc a la pista del Liceu Italià. A priori del matx ningú no s’inclinava per cap dels dos equips, a no ser que fos clar partidari d’un dels dos. El partit va finalitzar amb el resultat de 38 a 36 favorable a l’equip del BAM, rere haver-se succeït les igualades al marcador al llarg de tot el partit. El BAM va ser sempre més equip i la millor tècnica individual de tots els seus jugadors es va imposar, sobretot els darrers minuts, quan més necessària era la serenitat i el joc lent i reposat des del darrere.
També la final juvenil va ser disputadíssima. Va tenir lloc a Rubí i es van enfrontar l’ASPI i el BAM. Van vèncer els del BAM per un sol punt de diferència, 34 a 33, que demostra clarament com va ser el partit. A la mitja part el resultat assenyalava un dubtós 10 a 10, que no deia res.
Destacada fou, doncs, l’actuació dels equips de l’Ateneu Montserrat en les seves dues categories i en la present temporada, en la qual s’han adjudicat els trofeus brillantment, havent-se classificat en tercera i quarta posició respectivament en la competició de lliga. Tot i els resultats ajustats en les dues finals, no es pot objectar res a les victòries. També ho va entendre així el públic que acudí a presenciar els partits, que va felicitar als vencedors, que realment van fer mèrits per ser-ho...

[Dicen..., 2 d’agost de 1966; reproduït al llibre “50 anys de bàsquet amb el BAM’, de Joan Pelegrí (1978), p. 63-64, on figura per error 1956.]