Ateneu MontserratPot ser que al entrar al edifici en que està el nostre camp de bàsquet, al carrer de Torre d'en Damians 6, heu Ilegit un rètol que diu ATENEU MONTSERRAT.
També es posible que penseu que es l'Ateneu Montserrat o que ha sigut. Encara que no ho notem aquesta Entitat té vida; un grup de veterans juguen cada dia al domino,a les aules de "Escola Joan Pelegrí, un altre grup de persones donen classes de català per nouvinguts i per últim si pugueu al àtic trobareu a la gent del BASQUET ATENEU MONTSERRAT practicant el seu esport.
Els que ja fa molts anys que vam entrar a l'Ateneu vam trobar que ho fèiem a una Congregació Mariana, que tenia diverses seccions, Muntanya, Teatre, Cultura, Esbart Dansaire Serra d'Or, coral Cor Jubilo, futbol, bàsquet i potser encara ni havia alguna més.
Però a més del que he dit abans el jovent allí vam trobar una comunitat que ens va acollir i, ens va inculcar els valors de la institució, RESPECTE,COMPROMIS, LLEIALTAT, SOLIDARITAT, SACRIFICI, CONSTANCIA, L'ACCEPTACIO DE LA DERROTA com a camí de superació LA RENUNCIA DEL PROPI BE en benefici del grup, la CAPACITAT DE CONVIVENCIA entre d'altres i això es el que volem donar des de el BASQUET ATENEU MONTSERRAT.