ACTIVITATS ESPORTIVES

Tallers de bàsquet a les escoles

Recollida per Anna Torres, Enric Bertran i Félix Galbete
Durant els mesos de febrer, març i abril d’enguany, i dins del programa d’activitats per commemorar el 90è aniversari de la fundació del BAM, s’han realitzat tallers de bàsquet a diverses escoles properes, per tal de donar a conèixer l’oferta esportiva del nostre club. Aquesta activitat ha estat organitzada i coordinada per l’Anna Torres, directora de l’escola de bàsquet del BAM, i ha comptat amb la participació dels entrenadors Adrian García, Marc Girondo (Giro), Manel Guijarro, Joel Romero i Pedro Luís Vargas (Astro), que n’han assumit la direcció pràctica. En una sessió, s’ha pogut comptar amb l’ajut de jugadors del club (Carlos Calvera i Marcel Canals) que també són antics alumnes de les escoles on s’han impartit els tallers.
Es van enviar cartes de presentació dels tallers a escoles del nostre barri i d’altres propers, i es va rebre la conformitat dels següents centres: Miquel Bleach, a Hostafrancs; Jaume I i Pràctiques II, a Sants; Tres Pins i el Bosc, a Montjuïc; els Llorers, a la Nova Esquerra de l’Eixample; i Ferran Sunyer, a Sant Antoni. Els tallers es van realitzar coordinadament amb els mestres d’Educació Física, en un total de vuitanta-sis sessions d’aquesta assignatura, als nivells de 3r, 4t, 5è i 6è de primària (i, en algun cas concret que ens ho van demanar, també a cicle inicial), i van consistir en la introducció de fonaments teòrics i tècnics del bàsquet a través de jocs, exercicis i partidets, amb l’objectiu de divulgar aquest esport d’equip entre els nens i les nenes d’aquestes escoles, i fer-los veure que s’ho poden passar d’allò més bé amb la seva pràctica. I així va ser!
Val a dir que aquesta no és pas la primera vegada que el BAM va les escoles i que no serà pas la darrera, ja que sempre hi trobem una molt bona acollida per part del professorat, complim amb l’objectiu d’apropar el bàsquet a la canalla i és, en conseqüència, una molt bona manera de mirar de captar jugadors i jugadores per als equips joves del BAM, els quals constitueixen els fonaments que han de garantir el futur del nostre club.