ACTIVITATS DEL MES DE SETEMBRE

TROBADA D’ESCOLES DE BÀSQUET I TORNEIG DE VETERANS

Recollida per M. Antònia Galbete, Montse Sales, Anna Torres i Enric Bertran

El BAM és un club que sempre ha dedicat una especial atenció a l’esport de base, d’on volem que surtin els jugadors i les jugadores per a nodrir els nostres equips més grans. És per això, que de fa ja uns quants anys tenim cura d’una escola de bàsquet, on els més xics i les més xiques comencen a aprendre els fonaments tècnics del bàsquet i complementen llur formació com a persones.

En el marc dels actes del norantè aniversari, que celebrem enguany, hom havia, doncs, de parar especial atenció en l’Escola de Bàsquet del BAM. Va ser el proppassat dissabte 29 de setembre, data en la qual es va organitzar una trobada matinal amb la canalla de dos altres clubs amb força solatge dins del bàsquet català: la Unió Esportiva Mataró i el FC Barcelona.

L’escenari escollit va ser, talment com altres anys en ocasió de la festa major d’Hostafrancs, la plaça Joan Pelegrí, que va recuperar per ús ciutadà el solar de l’antiga fàbrica HAMSA, situat entre el col·legi públic Miquel Bleach i l’escola Joan Pelegrí, que els més grans encara coneixem com el Centre Petit, en contraposició a l’Ateneu Montserrat, que dóna nom al nostre club.

No eren encara les deu del matí, que la plaça, on s’havia parat una pista de minibàsquet, ja bullia d’animació amb la presència d’una seixantena de nens i nenes dels tres equips esmentats. L’ambient encara va pujat més de to amb la presència dos ex-jugadors del FC Barcelona, Roberto Dueñas i Nacho Solozábal, que es van mostrar molts atents amb la canalla i que van tenir la paciència de fer-s’hi totes les fotos que els van demanar.

Es van jugar diversos partidets, en un dels quals el BAM va aconseguir de guanyar el Barça! En acabar, però, tothom va estar d’acord que el més important va ser haver pogut gaudir d’una fantàstica jornada de bàsquet. I que aquest era un premi que se l’enduien tots els nens i totes les nenes que hi havien pres part. A més, el BAM obsequià tota la canalla participant amb una medalla commemorativa de l’esdeveniment i una bossa amb aigua i fruita.

Al migdia, els organitzadors de la diada es van regalar un prou merescut recés, per a recuperar forces de cara a la tarda, i un dinar al restaurant-bar Mogas, que és una d’aquelles cases de menjars del barri d’Hostafrancs que generen opinió unànime de com de bé ho fan i com és d’interessant el preu que us en cobraran.

Si al matí els protagonistes havien estat els més menuts, la tarda tocava dedicar-la als més grans. Era l’hora del torneig de veterans, al qual s’havia convidat el FC Barcelona i el Club Esportiu Laietà, que va ser fundat en 1922 i que és, per tant, el degà del bàsquet català i espanyol. El lloc escollit, fou la pista del terrat de l’Ateneu, el Palazzetto Blau Arena.

Els partits, disputats sota la fórmula de torneig triangular, van servir per renovar velles coneixences -un veterà del Barça va fer constar que havia jugat al BAM de jovenet- i també per endur-se el record d’un dit trencat, una costella esquerdada, algunes estrebades musculars i més d’un blau. I és que, a voltes, es fa difícil controlar la competitivitat que es porta dins i que es conserva intacta malgrat els anys. Val a dir, això no obstant, que una gran esportivitat va presidir en tot moment l’esperit competitiu de tots tres enfrontaments.

La victòria va ser pel FC Barcelona, que va guanyar els seus dos partits. Tot i presentar un equip força veterà, amb jugadors de més de seixanta-cinc anys i un de setanta-dos -el que havia jugat al BAM-, el Barça va mostrar la seva superioritat, recolzada en homes ben alts i amb algun de més de dos metres. Nosaltres vam aconseguir vèncer el Laietà, un equip més físic, en un partit d’allò més renyit. Jugats els partits, el BAM va lliurar una medalla commemorativa a tots els jugadors dels equips convidats, els quals van correspondre a l’amfitrió amb diversos obsequis. Encabat es va oferir un refrigeri a tothom.

El BAM va alinear els veterans Ramon(et) Requena, Javi Rego, Xavi López, Albert Gómez, Joan Bodi, Lluís Sauqué i Josep Figuera (coach), d’esquerra a dreta al rengle de dalt de la foto; i Josep Alcàzar (Pini), Òscar Carod, Francesc Gómez, Dani Roura, Francesc Gimeno i Manel Solàs, en el mateix sentit, ajupits.

[No us estigueu de fer una llambregada, al blog dels 90 anys, als reculls de fotos de la trobada d’escoles al matí i del torneig de veterans de la tarda.]