5-12-1971¿Amb que relacioneu la data del 5 de desembre de 1971?
Per donar-vos una pista us diré que el 5 de juliol de 1971 el Basquet Ateneu Montserrat va demanar el reingrés a la Federació Catalana de Basquetbol després d'estar diversos anys jugant a la Obra Atlètic Recreativa. El diumenge 3 d'octubre de 1971, coincidint amb la Festa Major d'Hostafrancs, es va inaugurar la nova seu del Ateneu Montserrat.
I el diurnenge 5 de desembre de 1971 va ser un dia plujos a Barcelona i els nostres equips, juvenil, junior i sènior tenien partit contra AGUT de Terrassa, al Centre Montserrat Xavier; però degut a la pluja no vam poder jugar al camp designat.
Per tal de que no es suspenguessin els partits, vam fer les gestions oportunes i es va poder jugar a la nova pista del Ateneu Montserrat al carrer Torre d'en Damians.
Aquesta instal·lació estava previst inaugurar-se el dijous 7 d'Octubre amb un quadrangular entre els equips del BIM, METROPOLITA , JAC i BAM: però en aquella data no estava encara acabada l'obra.
Al primer partit el nostre equip juvenil va guanyar al Agut per 34 a 26. La primera cistella oficial a la nova pista la va fer el no 10 del nostre equip; Joaquim Ortilles.