HISTÒRIQUES

INAUGURACIÓ DEL CAMP DEL CARRER TARRAGONA XAMFRÀ ARAGÓ

Recollida per Enric Bertran
Font: La Vanguardia, 31 octubre 1934, p. 9.

BB Montserrat, 32 - Associació Catalanista de Mollet, 24.
Amb aquest partit va quedar inaugurat el camp del BB Montserrat, que es va veure molt concorregut, amb molta presència del sexe femení i restant demostrat un cop més l’interès amb què hom segueix les actuacions de l’equip campió de l’Agrupació [de Basquetbol de Catalunya], a la seva barriada. El partit va ser bo; van dur-ne la iniciativa els propietaris del terreny, que van demostrar estar més ben entrenats, la qual cosa els va valdre per formar un conjunt que va desmoralitzar la defensa dels vençuts a la primera part, que va acabar amb el resultat de 20 a 5 a favor del Montserrat.
A la segona part, els vencedors van sortir un pèl confiats per l’avantatge que tenien sobre el seu adversari i van fer una exhibició de joc que va ser premiada amb aplaudiments. El partit va acabar amb el resultat a dalt indicat i amb els vençuts pressionant la defensa del Montserrat, que no va tenir una actuació massa afortunada els darrers moments, en els quals els vençuts van puntuar força.
[El partit] El va dirigir amb encert el col·legiat senyor Bertran.
A la il·lustració, s’hi pot veure el solar on hi havia el camp (retallada d’una fotografia aèria recuperada pel Taller d’Acció Fotogràfica, Arxiu Històric Municipal de Barcelona).