ACTES DEL MES DE MAIG

ELS MICRORELATS I EL BARÇA

Recollida per Enric BertranAquest mes de maig, la comissió encarregada de la programació d’actes per commemorar el 90è aniversari de la fundació del BAM havia proposat dues activitats que s’han resolt amb un notable èxit de participació: un concurs de microrelats i una jornada de bàsquet promocional amb la participació del FC Barcelona.
El certamen literari es va plantejar sobre les vivències personals i altres anècdotes relacionades amb el BAM, amb diferents categories segons l’edat i amb premis facilitats pel Barça (pilotes i samarretes signades pels jugadors del primer equip de bàsquet, a més d’un parell d’entrades per al primer partit del play-off d’enguany) i pel nostre club (un sopar per a dues persones a la Bodega Monumental). El nombre de treballs presentats a concurs s’apropà a la cinquantena i van merèixer, de conjunt, la distinció pel que fa a la qualitat, de part del jurat encarregat de seleccionar els microrelats premiats.
El veredicte es va fer públic el vespre de divendres 11 de maig, en sessió prèvia a un sopar de germanor (d’aquells que anomenem cal portar-se’l), celebrada al menjador de l’Ateneu, que gairebé es va omplir per a l’ocasió. L’acte, dirigit per la presidenta del jurat, Mercè Velilla, va anar donant la veu als diversos vencedors, els quals van tenir oportunitat de llegir el seu treball, en recollir el premi i el diploma acreditatiu. Foren moments força emotius, que van culminar amb la lectura del microrelat guanyador de la categoria adulta, a càrrec del seu autor, Antonio Hernández Fillol, qui ens traslladà, als que som més grans, als anys seixanta del segle passat, a la torreta de l’Ateneu antic, on hi havia el precari vestuari del petit camp de bàsquet del pati.
L’interès a conservar i divulgar aquests relats, premiats i no premiats, va fer que el jurat proposés a la comissió organitzadora del 90è aniversari i a la junta directiva del BAM, de recollir-los al blog dels 90 anys, on ja hi ha disposada una pestanya amb la denominació El racó de l’Eduardo, en record de l’enyorat Eduardo Martínez, un veterà jugador, prematurament traspassat l’any passat, que era qui més en sabia, d’anècdotes i pàgines viscudes al BAM, de protagonitzar-ne moltes i de relatar-les després. Ara com ara, a El racó de l’Eduardo, ja hi ha penjats els microrelats guardonats al concurs d’enguany. Esperem que aviat n’hi haurà d’altres que aniran omplint contingut a aquest registre memorial.
No podem deixar d’esmentar les gestions fetes per la Pepita Vives, mare d’un jugador del nostre club, a l’hora d’aconseguir la participació del FC Barcelona, que ha ofert una col·laboració desinteressada en el concurs de microrelats, fent donació de bona part dels premis i prestant-se a fer per part de jugadors del primer equip de bàsquet una lectura dels treballs guardonats i tornar-nos-els signats. Però, sobretot, hem d’agrair a la Pepita haver aconseguit la participació d’Adrien Moerman, jugador del FC Barcelona, que la tarda de dilluns 14 de maig va ser al Palazzeto Blau Arena per tal de compartir una estona de bàsquet amb els jugadors i les jugadores del planter del BAM.
El Barça també hi va desplaçar diversos monitors, un fotògraf i un speaker, va fer sonar l’himne i va repartir banderes d’animació entre la canalla assistent, cosa que va contribuir a arrodonir un acte força amè i acolorit. Entre les activitats realitzades, destaquem l’assaig de jugades per part dels més grans i els partidets que els nens i les nenes de l’Escola de Bàsquet del BAM van disputar sota la direcció d’Adrien Moerman, qui també ens va regalar un parell d’esmaixades. Podeu fer-vos una idea completa de l’esdeveniment tot repassant el vídeo i les fotos penjades al blog 90 anys, moltes de les quals són fetes pel fotògraf que venia amb el FC Barcelona.