ACTIVITATS SOCIALS: diada exbam


Diumenge 22 d’abril, dins del programa d’activitats per commemorar el 90è aniversari del BAM, s’ha celebrat, a la seu de l’Ateneu Montserrat, una jornada dedicada a la gent veterana del club, antics jugadors, antigues jugadores i simpatitzants de molts anys.
Tot i que no podem qualificar la trobada com un èxit rotund de participació, la veritat és que la quarantena de persones que hi han vingut s’ho han passat força bé.

Per començar la jornada, partidet al Palazzeto Blau Arena, on un combinat mixt d’exjugadors més joves s’ha enfrontat a un equip format per jugadors no tan joves. Han corregut i han suat de -valent, han rigut... i han fet bons bàsquets. Què més es pot demanar?A continuació, el temps distès del vermut ha estat aprofitat per visionar un parell de pel·lícules inèdites: una sobre el 25è aniversari del bàsquet femení al BAM -la Montse Sala, una de les primeres jugadores, n’ha fet donació al club- i una altra sobre el viatge a Menorca del juny de 1980, quan un combinat masculí i un de femení disputaren partits amistosos amb equips locals, a Alaior. No cal dir que a partir d’aquest moment, els ‘te’n recordes’, i les ‘batalletes’ s’han fet omnipresents.
El dinar ha consistit en una fideuada i pollastre rostit, regats amb xampany del BAM, amb etiqueta i placa -molt ben acollida pels col·leccionistes de la casa- especialment dissenyades per a l’ocasió. A l’hora de les postres, el veterà jugador Víctor Altés ha vist reconeguda la seva fidelitat al club durant més de cinquanta anys, amb el lliurament per part del president d’una banderó que l’acredita com a ‘Històric del BAM’. Durant la jornada, hom ha pogut adquirir la samarreta commemorativa dels 90 anys.Finalment, en Rossend Pie, antic jugador i també entrenador del BAM, ha pronunciat unes paraules tot posant de relleu el paper que juguen clubs com el nostre a l’hora de forjar relacions d’amistat que perduren per molts anys. Ha posat com a exemple el seu amic Eduardo Martínez -també exjugador i entrenador-, mort prematurament l’any passat, a qui va conèixer gràcies al BAM. Ha continuat amb una reflexió sobre el difícil moment que Catalunya viu actualment, fent una crida al diàleg: “No hem de tenir por de parlar,” ens ha dit en Rossend. Com no podia ser d’una altra manera, ha conclòs la seva intervenció amb un ‘Visca el BAM!’